Interreilaaminen Euroopan halki

Eurooppa on ainutlaatuinen manner, jota pääsee tutustumaan helposti ja edullisesti. Interreilaaminen on yksi sellainen asia, jonka jokaisen matkustamista rakastavan tulisi tehdä. Vaikka junat eivät kuuluisikaan erityisesti suosikkeihin kulkuneuvoista, on interreilaaminen jotain muuta kuin junien fanittamista.Interreilaaminen tarkoittaa siis sitä, että ostat tietylle aikavälille junalipun, joka toimii lähes koko rautatieverkostossa ympäri Eurooppaa. Maksamalla könttäsumman pääset nauttimaan mahtavasta ja historiallisesta infrastruktuurista. Interreilaamista on harrastettu jo pitkään. Interreilaamista varten kannattaa yleensä hankkia kunnon rinkka, joka kestää liikkumista ja on mukava kantaa. Niitä voi ostaa erilaisista vaellustarvikkeita myyvistä kaupoista. Lisäksi kunnon kengät matkaan ja erinomaiset reissuvaatteet, niin olet valmis lähtemään ikimuistoiselle junareissulla.Monet lähtevät interreilaamaan ystävien kanssa, sillä se on nuorena mahtava tapa tutustua uusiin kulttuureihin ja ihmisiin. Ystäväporukalla matkustaminen on myös turvallisempaa. Nykyisin pystyy ottamaan mukaan myös älylaitteita, joihin saa netin reissuksi mukaan. Aikaisemmin tällaisia mukavuuksia ei ollut, mutta ne kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Interreilaamisessa tärkeää on pakata mukaan vain tärkeimmät vaatteet ja tarvikkeet, sillä mitä isompi rinkka on, sitä väsyttävämpää sitä on kantaa mukana. Toisaalta saatte porukalla itse valita matkakohteet ja kävelymatkojen pituudet.

tie luontoon

Kuten oletettavaa on, junaradat kulkevat kaikkialla Euroopan maissa ja niiden välillä. Juna-asemat ovat lähes joka kaupungissa kaupungin keskustassa, eikä saavuttaessa tarvitse lähteä enää reissaamaan erityisen paljon. Matkaa kannattaa suunnitella edes sen verran, että seuraavan kaupungin majoitus olisi jo tiedossa. Toisaalta esimerkiksi telttailu voi olla ystäväporukan kanssa hauskaa. Telttailuun tarvitset kuitenkin erilliset camping-alueet, sillä pitäähän sitä päästä vessaan tai suihkuun. Joissain maissa voit tietysti nauttia luonnon antimissa, mutta silloin juna-asemalta saattaa olla matkaa luonnon helmaan.

Itä-Eurooppa

Saksa, Ranska ja Espanja kuuluvat varmasti monen suomalaisen nuoren vierailulistoille ja suosikkeihin, mutta kannattaa uskaltaa näiden mukavuusalueidenkin ulkopuolelle. Itä-Euroopan maat voivat tarjota elämyksiä ja kokemuksia, joita ei mistään muualta löydy. Interrailiin kuuluu yli 30 maata, ja kaikki parhaimmat Itä-Euroopan kohteet ovat mukana. Jos haluat tutustua Itä-Eurooppaan, mutta viihdyt myös Länsi-Euroopassa, voi Tsekki olla todella hyvä paikka aloittaa. Historiallinen Praha ja muut Tsekin pikkukaupungit ovat aivan omaa luokkaansa, lähes jopa satumaisia. Suosittelemme harkitsemaan myös Sloveniaa ja Slovakiaa. Ne ovat turistiystävällisiä ja moderneja valtioita, joissa suomalaisen on edullista matkustaa. Pääset majoittumaan todella kodikkaissa vierastaloissa, tai huippulaadukkaissa hotelleissa. Kyseisissä maissa saa nauttia erinomaisesta ruoasta, joka ei todellakaan ole ylihinnoiteltua.Itä-Eurooppa on kokenut historiassa paljon vastoinkäymisiä ja se huokuu vielä nykypäivänä, kun sen alueen maissa vierailee. Serbia on hyvä esimerkki maasta, joka kehittyy hurjaa vauhtia, mutta pääset silti kokemaan palan raskasta historiaa, jota kansa on joutunut käymään läpi ja ne ovat hyvinkin tuoreessa muistissa. Kroatiaa ei kannata unohtaa. Kroatia saattaa olla hauska kohde, jos viihtyy meren ääressä ja rakastaa mereneläviä. Voit vaihtaa junan hetkeksi purjeveneen, ja lähteä seilaamaan Välimerelle. Kroatiasta pääsee laivalla myös Italiaan, jos haluaa jatkaa sitä reittiä takaisin.

junan kartta Euroopassa

Interreilaamisessa ei oikeastaan tarvitse muistaa mitään erikoista, mutta on hyvä tutustua kaikkien maiden matkustusilmoituksiin, jota julkaisee ulkoministeriö. Ota selvää, tarvitsetko jotain erityisiä asiakirjoja ja jos esimerkiksi sinulla on mukanasi reseptilääkkeitä, muista hankkia kuljetuslupa niille. Interrail-lippua ei pysty ostamaan omaan asuinmaahansa, eli kotimaassa joudut miettimään kulkemisen erikseen. Monesti saat kuitenkin kotimaassasi alennusta junalipuista, joten sekään ei ole kovin iso lisäkulu. Ei siis muuta kuin netistä selaamaan eri matkakohteita ja tutustumaan Euroopan mahdollisuuksiin. Interreilaamisessa tulee varmasti paljon Instagramiin sopivia kuvia!